Blanda
400g vatten
Focaccia med Trattkantarellmajonäs |
500g vetemjöl special
25g jäst
30g olivolja
10g strösocker
10g torkad rosmarin
Kör i assisten i 10 minuter
15g havssalt
Kör ytterligare 5 minuter
Vila i bunken 1 timme, ställ en bakplåt ovanpå.
olja ett bakplåtspapper och lägg på plåten.
Häll ut degen på det oljade pappret.
Häll ut lite olja på degen och tryck ut degen så det bildar en 30x40cm platta
Tryck till lite gropar här och där, lägg på oliver, flingsalt och färsk rosmarin
man kan även toppa på med rå skivad potatis, rödlök, vitlök, fäkål eller nåt annat gott
Låt jäsa en timme på plåten
Ugn 250°
Skuva och sänk direkt till 200°
Grädda i minst 25 minuter och sedan så lång tid det tar för att få fin färg på brödet
Jag avslutade det här baket med varmluft och grill i 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar