söndag 9 januari 2011

Bröd #17 - pytt i panna

Mitt mjöllager börjar sina men jag har en massa småslattar av olika sorter som borde gå fint att baka nått gott av. Som en slags pytt i panna med mjölsorter..

Har bestämt mig för en variant av Speja brödet; Torkade frukter och diverse frön som borde vara ganska förlåtande.

Skållning - eller vad man ska kalla det
 100g torkade aprikoser
 100g torkade gojibär
 150g torkade bärmix
 300g hett vatten

Låt dra i 15 minuter och sila sedan av och spara(!) vattnet

Blanda
 345g vetemjöl special
 120g rågmjöl
 100g grahamsmjöl
 114g vetesurdeg
 125g mild lättyoghurt
  15g vit sirap
   6g färskjäst  

Kör i assistent i 10 minuter och blanda sedan i

   ?g All den avrunna frukten
 100g mixade frön [sesam, pumpa, solros, vallmo] 
  20g havssalt

Kör tills det går ihop till en ganska kletig deg. Plasttäck och låt vila i 2 timmar

Riv ihop till två 800g limpor och lägg i smorda 1,5liters bakformar. Låt vila i 2 timmar. Ugn 250° en timme innanSkuva på baksten och dra ner till 200°

Brödet är klart när det når en innertemp på 95°-98°

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar