Har bestämt mig för en variant av Speja brödet; Torkade frukter och diverse frön som borde vara ganska förlåtande.
Skållning - eller vad man ska kalla det
100g torkade aprikoser
100g torkade gojibär
150g torkade bärmix
300g hett vatten
Låt dra i 15 minuter och sila sedan av och spara(!) vattnet
Blanda
345g vetemjöl special
120g rågmjöl
100g grahamsmjöl
114g vetesurdeg
125g mild lättyoghurt
15g vit sirap
6g färskjäst
Kör i assistent i 10 minuter och blanda sedan i
?g All den avrunna frukten
100g mixade frön [sesam, pumpa, solros, vallmo]
20g havssalt
Kör tills det går ihop till en ganska kletig deg. Plasttäck och låt vila i 2 timmar
Riv ihop till två 800g limpor och lägg i smorda 1,5liters bakformar. Låt vila i 2 timmar. Ugn 250° en timme innan. Skuva på baksten och dra ner till 200°
Brödet är klart när det når en innertemp på 95°-98°
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar