lördag 20 november 2010

Bröd #8 - Saffransbullar

Det här brödet blir riktigt gott och äts med fördel samma dag eller senast dagen efter, sedan blir det torrt och eländigt... fast det går ju alltid att doppa i en kopp varm choklad!

så här kommer min tjyvstart av lussebak

mortla fint:
1g saffran (2 pkt)
1 tsk strösocker

blanda
150g smält smör
500g kylskåpskall mellanmjölk
30g färskjäst
10g havssalt
150g vit sirap
saffran/socker blandningen
1 helt ägg
875g vetemjöl special

låt jäsa till dubbel storlek i assistentskålen under plastfolie

baka ut till favorit lussebullarna och jäs under duk 30 min

värm ugn till 225°

garnera bullarna med russin och kanske lite pärlsocker
äggpensla och skuva

grädda 10-12 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar