Glömmer jag saltet igen kommer den degen gå i soporna och så börjar jag om från början igen
Efter den bikten kommer här ett rättat recept som smakar mycket bättre.
100g vetesur
20g färskjäst
150g vetemjöl special
150g mellanmjölk
100g ljus sirap
Blanda i resten:
100g smält smör
350g kylskåpskall mellanmjölk
650g vetemjöl special
10g havssalt
jäs i 4 timmar i 24° under plastfolie
baka ut i 25x50cm plattor ganska tunna
hyvla smör på halva plattan (på "lången") så det täcker
strö på ordentligt med strösocker + kakao
(snåla inte med fyllningen får då blir det torrt)
vik över den obredda halvan och skär 2 cm remsor
dra, vrid och knyt till lagom stora bullar
jäs 30 min under duk
förvärm ugn 250°
äggpensla bullarna straxt innan skuvning
grädda i mitten i 225° i c:a 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar