lördag 20 november 2010

Bröd #7 - Vetebullar

Smaken på det här baket lämnade mycket att önska, mycket beroende på att jag, i ursprungsreceptet,  hade i  på tok för lite salt, och dessutom alldeles försent! insåg saltmissen efter att degen stått 30 minuter på jäsning... i desperation stötte jag ihop degen, strödde på salt och drog igång kitchenAiden igen.. fungerade inget vidare, men tanken med den här bloggen var ju att dela med mig av misstagen också.

Glömmer jag saltet igen kommer den degen gå i soporna och så börjar jag om från början igen

Efter den bikten kommer här ett rättat recept som smakar mycket bättre.

Blanda till smet:
100g vetesur
20g färskjäst
150g vetemjöl special
150g mellanmjölk
100g ljus sirap

Blanda i resten:
100g smält smör
350g kylskåpskall mellanmjölk
650g vetemjöl special
10g havssalt

jäs  i 4 timmar i 24° under plastfolie

baka ut i 25x50cm plattor ganska tunna
hyvla smör på halva plattan (på "lången") så det täcker
strö på ordentligt med strösocker + kakao
  (snåla inte med fyllningen får då blir det torrt)
vik över den obredda halvan och skär 2 cm remsor
dra, vrid och knyt till lagom stora bullar

jäs 30 min under duk
förvärm ugn 250°

äggpensla bullarna straxt innan skuvning

grädda i mitten i 225° i c:a 10 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar