![]() |
Sesamfrö passar speciellt bra till det asiatiska köket |
Skållning... fast tvärtom..
Rosta (ganska ordentligt) i stekpanna
75g vita sesamfrön
50g hela linfrön
45g skalade solrosfrön
Kyl av fröna i
500g iskallt vatten
130g skalat, grovt rivet äpple
Blanda
200g vetesurdeg
20g färskjäst
20g flytande honung
800g vetemjöl special
50g grovt rågmjöl
Kör i assistenten 10 min och blanda i
20g havssalt
Kör i assistenten 5 minuter till
Låt vila 30 minuter och riv 3 runda bullar (ca 660g st) och låt dem vila 10 minuter.
![]() |
Snitta efter behag |
Lägg på bakplåtspapprad plåt med 3 cm mellanrum
stryk limporna med smält smör
Täck med ett bakplåtspapper som "jäsduk".
Låt jäsa 60-90 minuter.
Ugn 200° med fulplåt längst ner
Snitta bröden i längsgående eller rutmönster med 3-6 snitt. Jag tycker att en vass, tandad brödkniv är bäst. Tror det är längden och tänderna som gör den bra. Hur djupt man ska snitta lär man sig. Det här brödet är ganska förlåtande om man skär lite för djupt eftersom det sväller bra i ugnen.
Skuva och kasta in en kopp vatten på fulplåten.
![]() |
Lite för varma att hålla egentligen |
Vädra ut ångan efter 10-15 minuter och grädda tills brödet når 98° innertemp
eller i mitt fall: 95° + 10 minuter eftervärme..
Svalna på galler
![]() |
Hundra procent! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar