I ren glädjeyra passade jag på att blanda till en fördeg i morse och ska nu följa ett recept där jag lånat grundstommen på annat håll men knåpat ihop mjölblandning, smaksättning och jästider alldeles själv. Brödet går under det föga smickrande arbetsnamnet:
Bröd #2
Frön och kärnor är ekologiska och kommer från BioFood
Dag1
07:00 Fördeg
100g rågsurdeg
150g rågmjöl
150g vatten
Täck & jäs 10-12 timmar i rumstemperatur
17:45 Degblandning
1st Fördeg
300g rågmjöl
400g vetemjöl special
100g grahamsmjöl
Kör i assistenten 10-12 minuter
10g havssalt
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl skalade solrosfrön
Kör i assistenten 2 minuter eller tills inarbetat
18:00 : Jäs i rumstemperatur 1 timme
19:00 : Vik & jäs 30 min
19:30 : Vik & jäs 30 min
20:10 : Skarv ner i jäskorgar
20:15 : Jäs i kylen 10-12 timmar
Dag2
07:00 : Förvärm ugn 270° med baksten lågt och fulplåten längst ner
08:00 : Ut ur jäskorg till bakplåtspapper - Gör några 1cm djupa snitt och in i ugnen
Kasta in lite isbitar på fulplåten och sänk till 250°.
08:15 : Sänk till 225° och peta snabbt i termometern
08:30 : 200°
~08:45: Kör på tills innertemperaturen är 95°-98° - Ta ut och låt vila täckt på galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar