måndag 4 oktober 2010

Dagenefter bröd

Jag är lite besviken på gårdagens bak även om det var långt från "epic fail".
Dessutom blev det mycket bättre efter ett dygn i plastpåse, men det kan bli mycket bättre.

Förbättringsåtgärder inför nästa laddning:
  1. Hälften så mycket salt (20gram är väldigt mycket salt för en halvliter degspad)
  2. Stressa inte jäsningen. Står det 9-12 tim på fördegen kanske man inte ska köra på redan efter 3 timmar?
  3. Baka med mod i all ära men är ytan fin redan vid 80° kommer jag skruva ned värmen ytterligare och även vädra ut lite, för hur gott det än blev är jag lite missnöjd med att det blev övergräddat
  4. Övergräddningen var bara på utsidan, på insidan kändes det inte helt färdigt utan lite dinkigt. Ska prova att köra bakstenen längst ner i ugnen så får vi se hur det går med det.
Det var förbättringsåtgärderna det. Nu till vad som var bra, för det var en del: 
Skorpan dag ett blev grymt bra! Hård, knaprig och svårforcerad utan brödkniv.Pumpafröna i skorpan rostades under gräddningen vilket skänkte en underbart nötig smak. Efter ett dygn i plastpåse blev skorpan seg men fortfarande lika god. Det bröd under skorpan som inte blev dinkigt var helt ok dag ett och mycket bättre dag två både gällande konsistens och smak.
Provade även att göra krutonger, som slutade som snacks framför teven senare på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar