bakdag 1
16:00 Fördeg:
200g vetesur
200g vetemjöl special
200g kallt vatten
Blanda ordentligt och vila under plast i 2 timmar.
blötlägg 100g russin i rikligt med ljummet vatten
18:00 Bortgörning:
1 st fördeg
800g vetemjöl special
500g kallt vatten
3g anisfrön, mortlade
3g fänkålsfrön, mortlade
6g mald pommerans
mot slutet av knådning
20g havssalt
100g russin (väl avrunna)
40g skalade solrosfrön
40g pumpafrön
50g neutral olja
häll över i oljad skål och plasttäck
dra & vik några gånger under 3 timmar
21:00 kalljäs:
Riv två stora bullar och lägg i mjölad bakkorg
ställ in i kylen och jäs över natten
bakdag 2
07:00 ugn 200°
ta ut jäskorgarna ut kylen
08:00 skuva och kör en kopp vatten på fulplåten stäng snabbt
vädra ut efter 10 minuter och sedan några gånger till under gräddningen
grädda ca 60 minuter eller tills innertemp är 98°
låt svalna på galler utan duk för knaprig skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar