Skölj 2-3 ekologiska apelsiner
Riv ner det yttersta skalet (cest) på ett bakplåtspapper
Låt ligga på torr plats i rumstemp
[Varianter: grape, citron, lime, nektarin]
bakdag 1
16:00 Fördeg:
cest från apelsinerna
15g havssalt
Som vanligt kör jag i saltet i slutet av knådning
häll över i oljad skål och plasttäck
dra & vik några gånger under 3 timmar
21:00 kalljäs:
Riv två stora bullar och lägg i mjölad bakkorg
ställ in i kylen och jäs över natten
bakdag 2
07:00 ugn 200°
ta ut jäskorgarna ut kylen
08:00 skuva, snitta och kör en kopp vatten på fulplåten stäng snabbt
vädra ut efter 10 minuter och sedan några gånger till under gräddningen
grädda ca 60 minuter eller tills innertemp är 98°
låt svalna på galler utan duk för knaprig skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar